Waarom ik mijn Netflix abonnement ga stopzetten

Ik ben niet anders dan iemand anders, ik hou van een goed verhaal. Maar ik ben nooit geïnteresseerd geweest in lezen voor amusement. Ik lees de hele dag, elke dag als onderdeel van mijn werk en persoonlijke studies. Als ik aan het einde van een lange dag wil ontspannen, is het laatste wat ik wil doen, lezen. Maar vertel datzelfde verhaal door middel van film en ik zal verslaafd zijn. Dus toen Netflix langskwam en onbeperkte streaming van allerlei soorten filmgoedheid aanbood voor een klein maandelijks bedrag, hoe kon ik dan nee zeggen? Ik heb me meteen aangemeld. En dit was voordat Netflix zelfs maar in de originele programmering begon. Ze gaven simpelweg een licentie voor andere films en tv-shows en verdeelden deze onder de massa.

Ondertussen dreigt de kost van een Netflix abonnement te stijgen en begint het aanbod mij toch ook wel wat te vervelen… In deze blogpost leg ik uit waarom ik eruit stap!

Netflix Abonnement

Gouden eeuw van TV

We leven in wat wordt beschouwd als de Gouden Eeuw van de televisie. Er zijn nog nooit zo veel shows van hoge kwaliteit op tv geweest. De verhalen en productiewaarde die tegenwoordig in de meeste shows worden aangetroffen, zouden decennia geleden voor de beste films zijn genomineerd. Bedrijven als Netflix hebben daar een grote rol in gespeeld. En toch ben ik mezelf langzaamaan bezig met het afbouwen van mijn favoriete streamingdiensten, met als hoogtepunt de annulering van mijn Netflix-account een paar maanden geleden. Dit is waarom ik het heb gedaan en waarom ik geen spijt heb:

Netflix verzet zich rechtstreeks tegen alles wat ik wil bereiken

Vroeger was het kijken naar een tv-programma een langzame brandwond. De studio bracht elke week een nieuwe aflevering uit en je moest gaan zitten op het exacte tijdstip waarop het werd uitgezonden om ernaar te kijken. Toen Netflix hun eigen tv-programma’s begonnen te maken, besloten ze het anders te doen. Ze zouden het hele seizoen in één keer uitbrengen. De lengte van deze seizoenen varieerde van 8 tot 20 uur aan inhoud.

Netflix binge watchen

Binge-watchen

En zomaar werd de gewoonte van “binge-watchen” geboren. Het interessante is dat deze term door de popcultuur grotendeels als humoristisch wordt beschouwd. Wat is de feitelijke definitie van ‘eetbui’ eigenlijk? “Om je overmatig te laten verwennen met een activiteit, vooral eten.” Overtollig. Zoals in meer dan nodig is, of zelfs gezond is. Het woord ‘eetbui’ is altijd in een negatieve context gebruikt, en terecht. Als iemand regelmatig eet of alcohol eet, beschouwen mensen het niet als een grap, maar krijgen ze hulp van die persoon. Het is een teken van verslaving en ziekte. Dus waarom behandelen we binge-watching anders? Is het minder schadelijk? Te veel tv kijken is al goed gedocumenteerd als slecht voor je lichamelijke EN geestelijke gezondheid.

Netflix kijkenTijdverspilling

Maar hier zijn we, we maken er luchtig van en moedigen het zelfs aan met domme dingen zoals kaarsen die verschillende geuren laten branden terwijl je aflevering na aflevering ‘brandt’. Netflix is ​​verslavend, duidelijk en eenvoudig. Ik merkte dat ik vaak naar Netflix keek, simpelweg omdat het er gewoon was. Soms, na het bekijken van een heel seizoen van een show waar ik goede dingen over hoorde, dacht ik bij mezelf: “Dat was oké denk ik”. “OK”? Ik had net 13 uur van mijn leven besteed aan “OK”? En zodra je een show hebt gedaan, stelt Netflix zo behulpzaam tientallen andere voor om je leven aan te verspillen.

Het is ontworpen om je focus te vernietigen en je te verdoven tot onderwerping. Niet meer. Ik kan het niet. Tijd is onze meest waardevolle bron, en ik ga het zeker niet blijven verspillen aan iets dat ik kwalificeer als “meh”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *