Mijn vakantieplannen voor 2021: New York van zodra het kan!

De meeste mensen zitten i.v.m. Covid-19 vast aan huis. Vakanties zijn er op enkele uitzonderingen niet veel meer bij. Het jaar 2020 is een verloren vakantiejaar. Maar met de net verschenen nieuwe Corona vaccins is er zicht op een normalisering van de maatschappij. Dat betekent dat er in het jaar 2021 waarschijnlijk weer op vakantie kan worden gegaan. En zodra het kan ga ik in 2021 naar New York! Ook nieuwsgierig? Dit zijn de plekken om te bezoeken:

Wandeltocht

Begin je reis met een wandeltocht. De stad is de thuisbasis van tientallen wandeltochten (waarvan velen GRATIS) die rondleidingen in elk mogelijk genre aanbieden. Als je het leuk vindt, is de kans groot dat er een tour omheen draait. Zorg ervoor dat je een van de vele, vele wandeltochten maakt die de stad te bieden heeft om een ​​unieke en culturele kijk op de stad te krijgen die nooit slaapt van een lokale gids. Ik neem altijd mijn vrienden mee op ten minste één wanneer ze op bezoek komen.

NYC Sfeerbeeld

Vrijheidsbeeld

Hoewel de lijn voor de veerboot vanaf Battery Park lang is, kunt u het meeste vermijden als je er vroeg bent(Kom laat en je zult een paar uur moeten wachten.) Het Vrijheidsbeeld is spectaculair om van dichtbij te zien (ze is zo groot als je je kunt voorstellen), maar het echte hoogtepunt van deze combinatie is Ellis Island, waar je meer te weten kunt komen over de immigrantenervaring en krijg een idee van de mensen die hebben bijgedragen aan de bouw van NYC. Er is daar zo’n groot gevoel voor geschiedenis dat je niet anders kunt dan onder de indruk zijn.

Vrijheidsbeeld

Battery Park

Genoemd Battery Park naar de oude batterijen (kanonnen) die de stad verdedigden, stop hier voor muziek en straatartiesten, mensen kijken, ontspannen en alle andere parkgerelateerde activiteiten. Je kunt ook de ruïnes van het oude fort verkennen dat de stad New York in de gaten hield. Battery Park is groot en hectisch, maar ik hou er nog steeds van om hier doorheen te wandelen. Er zijn ook geweldige uitzichten op de haven.

Maak een foto met de beroemde stier en loop dan naar Wall Street en kijk waar al die bankiers werken. Er is zware beveiliging in het gebied, maar je kunt zitten en kijken hoe mensen gebouwen in- en uit suizen.

Wall Street

Een van de meest over het hoofd gezien musea in de stad ligt aan de overkant van de NY Stock Exchange (NYSE). Federal Hall, gebouwd in 1700, is waar George Washington zijn ambtseed aflegde (je kunt de Bijbel zien waarop hij werd beëdigd!), was het eerste hoofdgebouw van de VS en was de locatie van het Amerikaanse douanehuis in de eind 1700. Het is een van mijn favoriete attracties in de omgeving. Ik hou vooral van de oude gewelven van Customs House. Ik raad je ten zeerste aan om te bezoeken, en het is klein en duurt niet lang. Het is puur door de drukke sfeer en de miljarden die er dagelijks verhandeld worden voor mij één van de leukste buurten van NYC.

Wall Street

Federal Hall

In de straat van NYSE en Federal Hall is het Museum of American Finance. Het is gehuisvest in een historisch bankgebouw aan Wall Street (natuurlijk!) En heeft permanente tentoonstellingen over de financiële markten, geld, het bankwezen, ondernemerschap en Alexander Hamilton (de grondlegger van het Amerikaanse financiële systeem). Als je de werking van wat er op Wall Street gebeurt wilt begrijpen, is dit een perfecte plek om te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *