Fitness Goals: update na een jaar 3x per week bij Basic Fit trainen (& proteïnepoeders als ontbijt)

Vrijwel iedereen hecht er waarde aan om lekker in zijn of haar vel te zitten. Fit zijn, een goede conditie hebben en gezond eten zijn zaken die hierbij een grote rol spelen. Het is algemeen bekend dat sporten zorgt dat mensen lekkerder in hun vel zitten. Bij het sporten is het echter wel zo dat het ook van cruciaal belang is dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. In een week 3x fitnessen is ideaal, maar dit dient uitstekend gecombineerd te worden met een goede voeding om ook daadwerkelijk gezonder te leven, lekkerder in je vel te zitten, minder kans te hebben op bijvoorbeeld hartziekten en een goed uithoudingsvermogen te hebben.

proteinepoedersHet gebruik van proteïnepoeders

Bij het 3 maal per week uitoefenen van krachttraining is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Wanneer je krachttraining doet zorg je dat er kleine scheurtjes ontstaan in de spier die je traint. Deze spiertjes herstellen met de tijd en wanneer deze volledig zijn hersteld is die specifieke spier sterker dan dat hij voor de krachttraining was. In de fase dat de spier aan het herstellen is hebben de meeste mensen dan ook last van bijvoorbeeld spierpijn.

De herstelfase van de spier is een cruciale fase en om te zorgen dat de spier gezond herstelt en ontwikkelt is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zitten onder anderen in vlees, vis en kwark, maar het is over het algemeen erg lastig om voldoende eiwitten uit je voeding te halen.

Daarom zijn er eiwitshakes. Dit zijn poeders die je mengt met bijvoorbeeld melk of water. In 1 shake kan dan al snel 25 gram aan eiwitten zitten en dit kan een enorme rol spelen in een gezonde ontwikkeling van je spieren. Het is een absolute aanrader om na een zware krachttraining ten alle tijden een shake te drinken van proteïnepoeders.

fitness goalsCombinatie met de voeding en de juiste momenten

Wanneer je eiwitshakes gaat drinken zorg je dus dat je spieren de stoffen krijgen waarmee ze gezond onderhouden kunnen worden en kunnen herstellen. Het is echter wel belangrijk dat je de eiwitshakes op de juiste momenten drinkt. Het belangrijkste moment is direct na je training. Voor de mensen die 2 shakes per dag drinken is een ander slim moment net voor het slapen.

Naast de eiwitshakes is het echter wel belangrijk ook nog steeds goed te eten. De shakes bevatten een grote hoeveelheid aan eiwitten, maar genoeg is het zeker niet. Het is belangrijk nog steeds groenten, fruit en andere voedingsstoffen binnen te krijgen. Op deze manier zorg je dat je lichaam geen tekort krijgt aan vitamines en wel goed en gezond blijft functioneren.

Proteineshakes als ontbijt kan ook een goede optie zijn. Veel mensen hebben moeite met ontbijten in de ochtend maar kunnen bijvoorbeeld wel een shake drinken. In dit geval kun je een shake alsjeblieft ontbijt beschouwen, want het is wel belangrijk dat je ontbijt de nodige eiwitten en vitamines bevat. Bij een shake is dit dan ook het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *