Vakantie in Australië? Dit kan je GRATIS in Sydney!

Het is menig vakantieganger zijn droom om een keer af te reizen naar Australië. Natuurlijk moet jij een lange tijd in het vliegtuig doorbrengen en het is niet de goedkoopste vakantiebestemming. De meeste toeristen kiezen voor een fijne tijd in Sydney. De stad telt meer dan vijf miljoen inwoners en het is zeker geen goedkope bestemming. Gelukkig kan jij als bezoeker een groot aantal bezienswaardigheden gratis bezoeken. Hieronder hebben wij enkele bezienswaardigheden genoteerd die jij kosteloos kan bezoeken.

Gratis stadstour in Sydney

Sydney is een grote stad en is dan ook veel te zien en te beleven. Je kan zelf op ontdekkingstocht gaan en Sydney leren kennen. Dat is leuk en je bent zo vrij als een vogel. Het is echter ook mogelijk om gratis deel te nemen aan de Walking Tour Sydney. De organisatie I’m Free biedt kosteloze tours aan en werken met enthousiaste vrijwilligers. De gidsen dragen een groen shirt en zijn dan ook eenvoudig te herkennen. Iedere dag worden er drie gratis tours georganiseerd, waaronder om 10:30 uur. Wij raden je aan om op warme dagen te kiezen voor een vroege tour. De tour duurt drie uur, maar het is ook mogelijk om voor een tour van anderhalf uur te kiezen. De korte tour start om 18:00 uur bij Cadman’s Cottage. Let op, het is gebruikelijk dat de toeristen een fooi geven aan de gids.

stadstour sydney

Gratis reizen in het openbaar vervoer

Sydney beschikt over een professioneel en frequent openbaar vervoersnetwerk. Echter zijn de ticketprijzen bijzonder hoog, tenminste in vergelijking met andere Aziatische landen. Je kan opvallend genoeg ook kosteloos met de zogeheten 555 bussen reizen door de stad. De bussen rijden van Circular Quay naar het Centraal Station. Iedere 20 minuten stopt er een bus bij de halte. Het is een handige manier om toch kosteloos door Sydney te kunnen reizen met het openbaar vervoer.

sydney australieGratis musea in Sydney

In Sydney zijn er een groot aantal musea te vinden. De meeste bekende musea vragen om een toegangsprijs, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn ook musea die de kans bieden om gratis een bezoekje te brengen. Hieronder hebben wij enkele musea genoteerd die jij kosteloos kan binnenwandelen:

Royal Botanical Gardens

De Royal Botanical Gardens zijn een must-see voor alle toeristen. De botanische tuinen kan jij op iedere dag van het jaar kosteloos bezoeken. De tuinen zijn al vanaf 07:00 uur geopend en sluiten pas wanneer de zon ondergaat. Je kan een mooie wandeling maken en genieten van alle prachtige bloemen en planten. Vergeet niet om jouw fototoestel mee te nemen. Een goed statief is zeker ook een aanrader als je een mooie zonsondergang wil fotograferen!

St Mary’s Kathedraal

De kathedraal genaamd St Mary’s is één van de mooiste gebouwen in Sydney. De buitenkant maakt al de nodige indruk, maar het is ook mogelijk om gratis een kijkje in de kathedraal te nemen. De prachtige vormgeving en de getinte glazen zorgen voor een unieke combinatie. Wij raden dan ook alle toeristen aan om de St Mary’s Kathedraal te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *