Hoe kies je een goed wax apparaat?

Een waxapparaat is een van de vele opties voor waxen, dat kan worden gebruikt om ongewenste haren van uw benen, armen, gezicht of zelfs rug te verwijderen. Een waxapparaat kan ook worden gebruikt om schaamhaar te verwijderen. Je denkt misschien dat harsen pijn doet, maar in werkelijkheid voelt het alleen als een licht trekkend gevoel en sommige mensen vinden het zelfs heel rustgevend! Waxinstrumenten worden meestal op maat gemaakt voor de verschillende gebieden waar je ze wilt gebruiken, dus zorg ervoor dat je er een kiest met een bevestigingsmaat die geschikt is voor waar je hem nodig hebt.

Wat is waxen?

Waxen is een ontharingstechniek op basis van was. Was wordt op de huid aangebracht, waar het stolt door contact met de luchttemperatuur. De wax wordt vervolgens uitgetrokken in de tegenovergestelde richting van de haargroei, waarbij de gewaxte haren bij de wortel worden uitgetrokken. Het haar kan van tevoren worden “getipt” of kort worden gewaxt voor een betere hechting van de wax aan kortere of minder stevig gewortelde haren.

Hoe werken wax apparaten?

wax apparaatHet waxapparaat is een apparaat dat het waxen efficiënter en minder rommelig maakt. Het waxapparaat kan een aangesloten waxwarmer of waxverwarmer hebben om de wax van tevoren te verwarmen. Op die manier is de wax klaar voor gebruik wanneer je begint te waxen, en is hij ook zachter voor een zachtere waxervaring.

Waxmachines hebben verschillende standen voor verschillende soorten wax Sommige standen hebben een zachte wax, terwijl andere een harde wax hebben. Sommige mensen geven de voorkeur aan het ene type boven het andere, dus het is het beste om je salon te vragen wat voor instelling ze gebruiken voordat je een beslissing neemt over welk type machine je gaat kopen. Op websites als Techgeek kan je ook heel wat info vinden, natuurlijk.

Waarom is waxen goed voor je?

Waxen is een geweldige manier om haar te verwijderen zodat het niet teruggroeit, en waxen is ook minder duur dan andere, duurdere ontharingsmethoden. Met waxen verwijder je niet alleen haar op je benen of onder je armen, met waxen kun je haar verwijderen waar je maar wilt. Dus waxen is een uitstekende keuze voor vrouwen die overtollig haar hebben op hun gezicht, buik, rug en bikinilijn.

Omdat waxen een meer permanente oplossing is voor ongewenst haar dan scheren of ontharingsmiddelen, is het belangrijk dat u het waxapparaat kiest waarmee u de beste resultaten behaalt.

wax apparaat

Tips bij het kiezen van een goed wax apparaat

Het kiezen van een waxapparaat kan een ontmoedigende taak zijn. Met zo veel waxapparaten op de markt is het moeilijk om te beslissen welk apparaat het beste bij u past. Hier zijn enkele tips die u zullen helpen bij het vinden van een waxapparaat dat aan uw wensen voldoet.

Mensen die om de paar weken waxen, moeten een machine kiezen die de wax op meer dan 90°C houdt. Mensen die een of twee keer per jaar waxen, kunnen waxapparaten gebruiken die de wax bij lagere temperaturen vasthouden, omdat er niet zoveel warmte nodig is om het haar te verwijderen.

Mensen die op kleine oppervlakken waxen, moeten kiezen voor apparaten die gemakkelijk te gebruiken zijn. Mensen die grotere oppervlakken waxen, moeten kiezen voor apparaten met meer vermogen, omdat die sneller heet worden.

De grootte van de waxcartridge is iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een apparaat voor het harsen van de geslachtsdelen, ruggen of gezichten. Grote waxpatronen zorgen voor genoeg wax voor meerdere toepassingen. Als een apparaat geen waxpatroon heeft, kan de wax ook op het fornuis worden verwarmd en voor gebruik in een waxreservoir worden gegoten.

Mensen die vaker hun hele lichaam waxen, moeten waxapparaten kiezen die genoeg wax bevatten voor meerdere waxsessies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *